Wednesday, 25 June 2014

Oracle DBA Question $ Answers(Part 7)

1. What is a potential reason for a Snapshot too old error message?

a. You did not refresh your snapshots in time.
b. An ITL entry in a data block has been reused.
c. Rollback segment extent sizes are too large.
d. Your online redo log files are not big enough to snap your largest transactions.

correct answer: b

2. An Oracle user receives the following error:

ORA-01555 SNAPSHOP TOO OLD
What is the possible solution? (10-36)


A. Increase the extent size of the rollback segments.
B. Perform media recovery.
C. Increase the number of rollback segments.
D. Increase the size of the rollback segment tablespace.

correct answer: a

3. The status of the Rollback segment can be viewed through

A. DBA_SEGMENTS
B. DBA_ROLES
C. DBA_FREE_SPACES
D. DBA_ROLLBACK_SEG

correct answer: d

4. Explicitly we can assign transaction to a rollback segment

A. TRUE
B. FALSE

correct answer: a

5) Are uncommitted transactions written to flashback redologs?

A. Yes
B. No

correct answer: a

6) Is it possible to do flashback after truncate?

A.No
B. Yes

correct answer: a

7) Can we restore a dropped table after a new table with the same name has been created?

A. Yes
B. No

correct answer: a

8. Which following command will clear database recyclebin?

A.delete recyclebin;
B. clear recyclebin;
C. purge recyclebin;
D. truncate recyclebin

correct answer: c

9. What is the OPTIMAL parameter?

A. length of a rollback segment.
B. Optimizer mode
C. Size of the undo tablespace
D. None of the above

correct answer: a

10. Flashback query time depends on ____?

A. Undo_retention
B. Flashback_timeout

correct answer: a

0 comments:

Post a Comment