Wednesday, 25 June 2014

Oracle DBA Question $ Answers(Part 11)

1. What is the correct procedure for multiplexing online redo logs?

A. Issue the ALTER DATABASE. . . ADD LOGFILE GROUP command.
B. Issue the ALTER DATABASE. . . ADD LOGFILE MEMBER command.
C. Shut down the database, copy the online redo-log, and start up the database.
D. Shut down the database, copy the online redo-log, edit the REDO_LOG_FILES parameter, and start up the database

correct answer: b

2. In which situation would you need to create a new control file for an existing database?


A. When all redo-log files are lost.
B. When MAXLOGMEMBERS needs to be changed.
C. When RECOVERY_PARALLELISM needs to be changed.
D. When the name of the parameter file needs to be changed

correct answer: b

3. When configuring a database for ARCHIVELOG mode, you use an initialisation parameter to specify which action?


A. The size of archived log files.
B. How frequently log files will be archived.
C. That the database is in ARCHIVELOG mode.
d. To Store Archive log Files

correct answer: d

4. Which command creates a text backup of the control file?

A. ALTER DATABASE BACKUP CONTROLFILE TO TRACE;
B. ALTER DATABASE BACKUP CONTROLFILE TO BACKUP;
C. ALTER DATABASE BACKUP CONTROLFILE TO filename;
D. ALTER DATABASE BACKUP CONTROLFILE TO TEXT filename;

correct answer: a

5. You are configuring a database for ARCHIVELOG mode. Which initialization parameter should you use?

A. LOG_ARCHIVE_SIZE
B. ARCHIVELOG_MODE
C. LOG_ARCHIVE_DEST

correct answer: c

6. How does a DBA specify multiple control files?

A. With the ADD CONTROLFILE command.
B. By using the files in the STARTUP command.
C. With the MULTIPLEX control file command.
D. By listing the files in the CONTROL_FILES parameter.


correct answer: d

7. Which dynamic view should a DBA query to obtain information about the different sections of the control file? (6-10)

A. V$CONTROLFILE
B. DBA_CONTROLFILE
C. V$CONTROLFILE_RECORD_SECTION
D. DBA_CONRTOLFILE_RECORD_SECTION

correct answer: c


8. What is the characteristics of the control file?

A. It is a text file
B. It is a fixed size.
C. It is required to start the instance.
D. It must be updated at every log switch.

correct answer: d


9. Which statements about online redo log members in a group are true?

A. All files in all groups are the same size.
B. All members in a group are the same size.
C. The rollback segment size determines the member size.
D. Differently size of transactions requires that the DBA should differently sized members.

correct answer: b

10. Which command does a DBA use to list the current status of archiving?

A. ARCHIVE LOG LIST;
B. FROM ARCHIVE LOGS;
C. SELECT * FROM VITEREAD

correct answer: a

0 comments:

Post a Comment