Wednesday, 25 June 2014

Oracle DBA Question $ Answers(Part 18)

1. Which command is used to allow RMAN to store a group of commands in the recovery catalog?

A.ADD SCRIPT
B.CREATE SCRIPT
C.CREATE COMMAND
D.ADD BACKUP SCRIPT

correct answer: b

2.When using Recovery Manager without a catalog, the connection to the target database

A.Must be a local connection.
B.Must be a remote connection.
C.Can be a local or a remote connection.
D.Must be specified using a Net8 service name.

correct answer: c

3. Work is done by Recovery Manager through ____

A. PL/SQL packages.
B. External procedures.
C. Operating system scripts.
D. Operating system commands

correct answer: d

4. You perform an incomplete database recovery using RMAN. Which state of target database is needed?
A. Mount
B. Nomount
C. Open, initially open
D. Open, initially closed

correct answer: a

5. Is it possible to perform Transportable tablespace(TTS) using RMAN ?

A. Yes
B. No

correct answer: a

6. Which type of file does Not RMAN include in its backups?

A. Data files
B. Control files
C. Password files
E. Online redo-logs
F. Archived redo-logs

correct answer: e

7. When using Recovery Manager without a catalog, the connection to the target database should be made as _____.

A. User SYSDBA
B. User SYSTEM
C. A user with SYSDBA privilege
D. A user that owns the RMAN catalog

correct answer: c

8. RMAN online backup generates excessive Redo information

A. True
B. Flase

correct answer: b

9. Which background process will be invoked when we enable BLOCK CHANGE TRACKING?

A. Rvwr
B. CTWr
C. ARCn
D. RECO

correct answer: b

0 comments:

Post a Comment