Wednesday, 25 June 2014

Oracle DBA Question $ Answers(Part 17)

1. Which option is used in the parameter file to detect corruptions in an Oracle data block?

A. DBVERIFY
B. DBMS_REPAIR
C. DB_BLOCK_CHECKING
D. VALIDITY_STRUCTURE

correct answer: a

2. Your database is configured in ARCHIVELOG mode. Which backups cannot be performed?

A.Open database backups.
B.Operating system backups when the database is closed.
C.Online control file backups using the ALTER CONTROLFILE BACKUP command

correct answer: c

3. Which statement about an open database backup is NOT true?

A. The database must be available in ARCHIVELOG mode.
B. The database is available for use during backups.
C. All the database files copied are consistent to a point-in-time.
D. An operating system backup of the database file is required.

correct answer: c

4. When performing an open database backup, which statement is NOT true?
A. The database is fully accessible to all users.
B. The database must be operating in ARCHIVELOG mode.
C. The database can be open but only in READ ONLY mode.
D. The database tablespaces should be in BEGIN BACKUP mode.

correct answer: c

5. You are using hot backup without being in archivelog mode, can you recover in the event of a failure?

A. Yes
B. No

correct answer: b

6. Which following statement is true when tablespaces are put in backup mode for hot backups?

A. High Volume of REDO is generated
B. No updates to tables in that tablespace
C. All of the above
D. None of the above

correct answer: a

7. Can Consistant Backup be performed when the database is open ?

A. Yes
B. No

correct answer: b

8. Can we shutdown the database if it is in BEGIN BACKUP mode?

A. Yes
B. No

correct answer: a

9. Which data dictionary view helps you to view whether tablespace is in BEGIN BACKUP Mode or not?

A. v$tablespace
B. V$datafile
C. V$backup

correct answer: c

0 comments:

Post a Comment