Wednesday, 25 June 2014

Oracle DBA Question $ Answers(Part 5)

1. What is a default role?

A. A role that requires a password.
B. A role that requires no password.
C. A role automatically enabled when the user logs on.
D. A role automatically assigned when the user is created.

correct answer: c


2. Who is the owner of a role?

A. SYS
B. Nobody
C. SYSTEM
D. The creator

correct answer: b


3. When granting the system privilege, which clause enables the grantee to further grant the privilege to other users or roles?

A. PUBLIC
B. WITH PRIVILEGE
C. WITH ADMIN OPTION
D. WITH GRANT OPTION

correct answer: c


4. Which view will show a list of privileges that are available for the current session to a user?

A. SESSION_PRIVS
B. DBA_SYS_PRIVS
C. DBA_COL_PRIVS
D. DBA_SESSION_PRIVS

correct answer: a


5. Which view shows all of the objects accessible to the user in a database?

A. DB_OBJECTS
B. ALL_OBJECTS
C. DBA_OBJECTS
D. USER_OBJECTS

correct answer: b


6. Which statement about profiles is false?

A. Profile assignments do not affect current sessions.
B. Profiles enable group resource limits for similar users.
C. Profiles are assigned to users, roles, and other profiles.
D. The ALTER USER command can be used to assign profiles to users.

correct answer: c


7. Which password management feature is NOT available by using a profile?

A. Account locking
B. Password history
C. Password change
D. Password aging and expiration

correct answer: c


8. Which resource can not be controlled using profiles?

A. Idle time
B. CPU time
D. PGA memory allocations
E. Number of concurrent sessions for a user name

correct answer: d


9. You want to retrieve information about account expiration dates from the data dictionary. Which view do you use?

A. DBA_USERS
B. DBA_PROFILES
C. DBA_EXP_DATES
D. V$ACC_EXPIRATION

correct answer: a


10. It is very difficult to grant and manage common privileges needed by different groups of database users using roles

A. TRUE
B. FALSE

correct answer: b

0 comments:

Post a Comment